Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.

AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–5,6G ED VR – Vse v enem

29. 6. 2012 @ 7:00
by agencija

NIKKOR 18–300 mm

Družba Nikon je najavila nov močan zoom objektiv za format DX, ki združuje široki kot z neverjetnim dosegom teleobjektiva, opremljen pa je tudi s sistemom za zmanjševanje vibracij. Ponaša se z neverjetnim razmerjem zooma 16,7-krat in izjemno širokim razponom goriščnic, od 18 do 300 mm, tako da je ta objektiv odličen vsestranski objektiv za fotografe, ki jih zanimajo najrazličnejši motivi.

Ker pokriva vse od širokega kota do super teleobjektiva, je ta objektiv s 16,7-kratnim zoomom idealen za potovanje ali za takrat, ko želite imeti s sabo en sam objektiv. Izjemni razpon 18–300 mm (ustreznik formatu FX/35 mm: od 27 do 450 mm) pokriva vse najpogosteje uporabljene goriščnice, tako da omogoča še večji doseg kot veliko primerljivih objektivov, hkrati pa ima na najdaljšem koncu razpona 300 mm še vedno največjo odprtost zaslonke f/5,6. Od prostranih krajin do tesnih portretov in akcijske fotografije – ni motiva, ki ga ta objektiv ne bi zajel.

Uporabnemu razponu goriščnic pomaga še sistem zmanjševanja vibracij druge generacije (VRII), ki omogoča občutno ostrejše fotografije iz roke po celotnem razponu zooma. Trije elementi iz stekla z izjemno nizko razpršitvijo svetlobe (ED) in trije elementi asferičnega objektiva zagotavljajo visoko ločljivost in vrhunski kontrast, zaobljena odprtina membrane z devetimi lopaticami pa poskrbi, da so elementi, ki niso v fokusu, mehko zarisani. Tehnologija tihega pogona (SWM) združuje hitro in natančno ostrenje s super tihim delovanjem.

Praktični zaklep za zoom poskrbi, da se objektiv ne premika, ko ni v uporabi, kovinski bajonet z gumijastim tesnilom pa zagotavlja zaščito pred prahom in vlago.

Objektivu sta priložena torbica CL-1120 in zaslonka HB-58.

Dobavljivost v juliju v naši trgovini po priporočeni maloprodajni ceni 999,00€.

 

 

 

 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.