Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Zapisi s potovanj /

Potovanje na Tajsko – Chiang Mai

Potovanje na Tajsko – Chiang Mai

3. 5. 2007 @ 11:31
by agencija

Chiang Mai

Gostujeva v Julie Guesthouse , ki je noro dober plac. Najcenejse prenoscise tukaj stane 70 THB (soba za 5 oseb s skupno kopalnico), najdrazje je 350 THB. Tezko je opisati vzdusje v tem “prenociscu”, ki je prav posebno, tako kot je posebno mesto Chiang Mai. Pravzaprav nama je kar malo zal, da sva vzela povratno letalsko karto in sva vezana na jutrisnji odhod, saj bi tukaj z veseljem ostala se kak dan. Pozna se, da smo visje na severu in zato tudi vrocina ni toliksna, kot je bila npr. v Kanchaburiju. Vreme je prav prijazno, oblacno, na trenutke tudi dezuje, ko pa posije sonce sele obcutis, kaj bi bilo, ce bi sonce sijalo cel dan.

Prvi dan sva si malce ogledala mesto in kmalu ugotovila, da je mesto veliko bolj cisto, veliko vec je evropske hrane in pravzaprav sva imela kar nekaj tezav pri iskanju tajske hrane. Dokler nisva nasla trznice (njami) . Zvecer sva obiskala znani nocni bazar in priznam, da sem po koncu nakupovanja bil kar precej utrujen. Barantanje zahteva svoj davek. Je pa npr. zanimivo, ko ugotovis, da lahko iz prvotne cene 900 thb dobis zadevo tudi za 450 thb ceneje, torej za polovico. Vse skupaj poteka na prisrcen nacin in najboljse je barantati z nasmehom na ustih.

Wat Prathat Doi Suthep

Naslednji dan sva spet najela motor in sva sla v zivalski vrt, v katerem je v nekaksnem amfiteatru sredi zoo-ja, ravno tisti dan potekal rock koncert (potem se pa v Beogradu bunijo zaradi konjev) , kasneje pa se na tempelj Wat Prathat Doi Suthep
na hribu nad mestom. Do njega vodi 300 stopnic in clovek se kar namuci, preden se po tej vrocini povzpne na vrh.
Zvecer sva sla na 2-urno masazo v enega od mnogih bliznjih masaznih salonov.

Tretji dan je bil rezerviran za jahanje slonov, ogled vasi, kopanje pod slapom in splavarjenje na bambusovih steblih. Organiziran izlet, na katerega se splaca iti in je vreden svojega denarja (750 THB/oseba). Bil je cudovit dan, ki nama bo dolgo ostal v lepem spominu.

Danes se spet malo potepava, spet sva bila na masazi in zvecer naju spet caka nocni bazar. Jutri pa naprej proti jugu. Iz Chiang Maia letiva nazaj v BKK, potem pa naprej v Krabi. Od tam pa na otoke, Ko Phi Phi in Ko Lanta.
Spet naju je hotel “en stric” nahecati glede ugodnih nakupov, a se mu zal ni izslo. Smo pa prijetno poklepetali.

Ura interneta stane tukaj med 15 in 25 THB.

Lep pozdrav iz Tajske.

Fotografije: Simona Kramberger in Marjan Laznik

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.