Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Blodnje /

Dobri in odlični fotografi

Dobri in odlični fotografi

5. 4. 2010 @ 18:03
by agencija

Ste se kdaj vprašali, kakšna je razlika med dobrim in odličnim fotografom?

Ste dober fotograf(inja), pa bi radi bili odlični?

Pravzaprav je zadeva čisto enostavna. Poglejmo si primer. Vrnili ste se s počitnic, na katerih ste posneli preko 1000 fotografij, od teh jih je kakšnih 500 spodobnih *.  Torej, odločite se narediti projekcijo za prijatelje, na kateri boste prikazali 300 fotografij. Napaka. Od teh 300 jih je 90 kar precej dobrih. Pokažite jim torej 30 zares dobrih fotografij, pa bodo prepričani, da ste full dober(ra) fotograf(inja). Od teh 30 jih je mogoče 10 izjemnih. Kaj mislite, kaj si bodo poleg navdušenja, ki jih bo prevzemalo, mislili, ko bodo gledali teh 10 fotografij? Ja seveda, da ste pravzaprav odličen(na) fotograf(inja).

Pokažite torej svoje samo res odlične ali izjemne fotografije. Seveda jih morate najprej narediti, jih potem med vso množico posnetih izluščiti, kar zahteva nekaj znanja, občutka, samokritičnosti, …

Mogoče najprej velja poskusiti s serijami podobnih posnetkov, iz katerih izberite eno fotografijo, ki je res odlična. Vem, da je včasih to težko, a navsezadnje bi želeli, da nas ljudje imajo za odličnega fotografa? Ali pa se motim?

* Upam, da vaš kriterij za spodobne fotografije ni samo to, da so fotografije ostre, kot včasih opažam pri nekaterih fotografih oz. tistih, ki bi to želeli biti. Za spodobno fotografijo bi morali biti izpolnjeni vsaj tile kriteriji: osvetlitev, ostrina in globinska ostrina, če ne še kaj več.

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.