Telefon: 080 88 72
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov /

FAQ – Pogosta vprašanja

Fotografiranje

Pri brezplačnem fotografiranju vam ne zaračunamo Studijskega fotografiranja (začetna cena za to storitev je 15 do 25 EUR, odvisno od števila oseb, ki jih fotografiramo), plačati pa morate fotografije (ali druge izdelke, nastale iz posnetih fotografij) po ceniku za studijsko fotografiranje.

Primer: če se 4 družinski člani pridejo fotografirat v naš studio in izberejo najcenejši paket, to je  Studijsko fotografiranje Zvonček, je cena za fotografiranje 20 EUR. Za to ceno prejmete: Mapica, v kateri so: 1x fotografija velikosti 15x20cm ali 2x fotografija 10x15cm (1 motiv, npr fotografija v celem ali portretna fotografija). Torej, izmed posnetih fotografij (npr petih) si lahko izberete eno (1), ki jo prejmete v mapici.  Če želite 2 različni fotografiji, morate naročiti paket: Studijsko fotografiranje  Marjetica (cena 25 EUR), če želite več fotografij, morate naročiti paket: Studijsko fotografiranje Spominčica (cena 50 EUR ). Cena za ponaročilo fotografij v kateremkoli od teh paketov je enaka in je zapisana tukaj.

Povzetek: če ste prišli na naše brezplačno božično fotografiranje in ste od posnetih fotografij naročili 1 fotografijo (10x15cm), vsa to stane 2 EUR, namesto 20 EUR. Dodatno ste prejeli še simbolično darilo, letak za popust pri fotografiranju za dokumente (-4 EUR), ali 15% popust za družinsko fotografiranje. Božiček je seveda še dodaten bonus.

Category: Fotografiranje

Komentar

Fotografiranje za dokumente

Odgovor na vprašanje: Ali za osebno legitimacijo in potni list potrebujem fotografije?

Ne, dovolj je potrdilo iz sistema e-fotograf!

Že nekaj let v našem foto studiu uporabljamo aplikacijo Ministrstva za notranje zadeve e-fotograf, katera nam omogoča, da posneto digitalno fotografijo naložimo v sistem. Aplikacija preveri pravilnost oz ustreznost fotografije, potrdilo o ustreznosti vam natisnemo in zadostuje za urejanje osebne legitimacije, potnega lista ali vize.

S tem potrdilom zaenkrat žal ne morete pridobiti vozniškega dovoljenja. Zanj še vedno potrebujete fotografije.

Komentar

Na fotografiji za vozniško dovoljenje NE potrebujete očal, tudi če z njimi vozite!

Če ne želite, se ne rabite fotografirati z očali in lahko k vlogi za vozniško dovoljenje oddate fotografijo, na kateri ste brez očal. Na vašo željo vam lahko izdelamo dvojne fotografije, ene, na katerih ste z očali in druge brez.

Komentar

Izdelava fotografij

Lahko, vendar izdelane fotografije niso najboljše kvalitete!

Ko uporabnik naloži fotografijo na Facebook, jo le-ta pomanjša (razen v primeru, če uporabnik označi nalaganje v “visoki ločljivosri”) in iz nje odstrani še nekatere informacije. Ko takšno fotografijo prenesemo iz Facebooka (shranimo na disk ali telefon), je velika samo nekaj KB, kar ne zadošča za izdelavo kvalitetne fotografije najmanjše možne velikosti, to je 9×13 cm, kaj šele za kakšno večjo.

Komentar

Ker jih pošiljatelj pripravi v takšni obliki, da jih lahko takoj natisnemo.

Če nam fotografije pošljete po mailu ali prinesete na usb ključku, telefonu, ipd., jih moramo najprej prekopirat na računalnik, nato preverit, v kakšnem formatu so posnete in ali so zadostne ločljivosti. Če je format napačen (več o tem si lahko preberete v prispevku Težave pri fotografijah iz telefona in Facebook-a ), vas moramo kontaktirati, kaj naj s fotografijami naredimo: jih obrežemo, prilagodimo, pustimo bel rob, ipd. Vse to zahteva dodaten čas in dodatne storitve, posledično je storitev dražja.

Komentar

Imate vprašanje? Pišite nam.

Kontaktni obrazec

Kontaktni obrazec

Ime
Priimek
Sending
%d bloggers like this: