Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Izleti - poteklo /

Fotografske počitnice, otok Šipan, 12 – 19.junij 2010

Fotografske počitnice, otok Šipan, 12 – 19.junij 2010

24. 4. 2010 @ 20:49
by agencija

Skupaj s turistično agencijo Ojla vas vabimo na fotografske počitnice na toku Šipan. 7 nočitev. Prospekt.

V Šipanski luki je še vedno navada, da pridejo domačini ob nedeljah pospremit in pozdravit zadnjo odhajajočo ladjo. Nedaleč stran se še vedno sušijo in popravljajo ribiške mreže, ki so jih domači ribiči navsezgodaj vrgli v morje. Tam blizu kamnosek oblikuje trdo snov v mehko lepoto, ki bo polepšala staro mestece. In na poti iz luke, do kakšnih tristo metrov oddaljenega, danes sodobno preurejenega hotela, prava »promenada« visokih palm, ki so jih nekoč domači pomorci prinesli iz številnih morij sveta. Nekje vmes, v objemu sence in bogate krošnje , kjer posedajo domačini in igrajo otroci, pa se bohotijo preko 400 let stare platane. Oko nam uide na kamnite hiše, veliki dvorec in mlinsko kolo, ki priča, da je bil na območju hotela nekoč mlin za predelavo oljk. Nekoč jih je bilo tod res ogromno, menda največ na svetu. Na vratih hotela pa prijazno osebje in iz kuhinje diši po okusnih dobrotah. Prekrasna terasa tik ob morju nas začara in nam da priložnost, da predahnemo in začnemo »živeti«. Začara nas pogled sonca, ki se proti večeru utaplja med zelenimi otočki, naravnost v morje. Sanje. Resničnost. Prebudi nas jutro, pravzaprav motor ribiškega čolna in vaške muce se že zbirajo, če bodo ribiči primaknili tudi za njih kaj morskega. Jutro pred zajtrkom nas vabi na pohod na najvišji vrh, kjer imamo Elafite na dlani in jih vidimo iz ptičje perspektive kot jelena v skoku (Elaftos- jelen) . Spremlja nas Knežev dvor, cerkvice, zapuščene kamnit hiške, naletimo na domačina, ki nam ponuja olčno olje, sir…Ob povratku se pogled ustavi na našem priznanem slikarju Jožu Cjuhi, ki ima atelje za hotelom in jo vsako jutro »maha« na plavanje. Zvečer ga obiščemo. Kaj vse sploh še lahko ponudi največji Elafitski otok??? Veliko, če znamo gledati. In fotografi vidimo več, drugače. Naše barve so lepe in intenzivne, naši pogledi in občutki se zlijejo v krasno paleto doživetij, ki jih na otoku odkrivamo na vsakem koraku. Le še zložiti moramo vse skupaj, »prelisičiti« tehniko in se morda pogovoriti s strokovnjakom, ki nam bo dal potrditev, da smo na pravi poti. In zaustavljen trenutek bo postal večno lep in nepozaben.

Ljubitelje fotografije čaka popoln teden ustvarjanja in sproščanja. V naši delavnici bo prevladovala tema POROČNA FOTOGRAFIJA, REPORTAŽA, PORTRET… Z nami bodo mojstri fotografske obrti, poročni par, dobra volja in veliko barvitih in pozitivnih misli.

  • Napotki o skrivnosti digitalne fotografije programske in ročne nastavitve, osvetljevanje, motivi, oprema, napredna uporaba fotografske kamere…
  • Foto delavnica Poročna fotografija s snemanjem poroke v Dubrovniku
  • Foto izleti po otoku, slikanje kamnitih hiš, pejsažev in pokrajine
  • Obisk samotne domačije
  • Vsakodnevno komentiranje in pregled posnetih del
  • Izdelava foto knjige
  • Razstava izbranih posnetih del
  • Druženje, izleti, kopanje…

Cena 420€

Vključuje: 7x polpenzion v hotelu Šipan***+ , strokovno fotografsko vodstvo, izlet in slikanje poroke v Dubrovniku , model – slikanje detajlov poročne in portretne fotografije na Šipanu , strokovno vodenje in prevoz /asistenca Ojla kombi/po Šipanu, material za izdelavo foto razstave… Lepi pogledi in zaustavljeni trenutki.

V ceno ni vključena prijavnina: 15 EUR.

Minimalno število udeležencev 20.

Možna doplačila: soba na morsko stran / 21€ , enoposteljna soba 140 € , prevoz letalo ZG-DU-ZG z vključenimi taksami in posebnim transferjem na otok 170 € (omejeno št. mest), avtobusni prevoz (kombi) 99€ .

Popust: otrok do 12 let -30%

Informacije in prijave: Marjan 041 670205 oz preko spodnjega obrazca.

Share this article

Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: