Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic. Ob lepi, modri Donavi se poleg znanih umetnikov iz glasbe, arhitekture oglašajo še spomini na čas, ko je na Dunaju pesnil France Prešeren in ustvarjal arhitekt Jože Plečnik, svoj pečat pa so dali tudi drugi Slovenci. Danes Dunaj privablja ljubitelje s področja glasbe, slikarstva, arhitekture in drugih umetnosti. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja 20. stoletja.

V to prelepo mesto se bomo odpravili na fotografski izlet,  kjer si bomo ogledali razstavo kontroverznih fotografij in seveda veliko fotografirali. Odhod v jutranjih urah iz Maribora,  vožnja do Dunaja. Vožnja do središča mesta po Ringu mimo znamenitosti:  OperaHofburgmestni muzeji, ParlamentMestna hišagledališča,…
Ogled fotografske razstave. Peš se bomo podali v sam center mesta …

Popoldan se bomo sprehodili v okolici dvorca Schonnbrun, ki je bil letna rezidenca Habsburžanov. Dvorec obdaja prekrasen park, prav tako pa se v bližini nahaja najstarejši živalski vrt v Evropi. Podajmo se v svet živali, ki slovi po velikem tropskem vrtu, čarobnem svetu pingvinov in ostalih živalih iz vseh koncev sveta.

Odhod: 29.5.2010 v zgodnjih jutranjih urah (5.30), povratek isti dan v poznih večernih urah (predviden odhod iz Dunaja ob 19.uri).
Cena za člane Društva ljubiteljev fotografije Maribor s plačano članarino: 50 EUR, ostali 60 EUR.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne pristojbine, vstopnino za ogled razstave fotografij
Vstopnina za ogled dvorca Schonnbrun  in  živalski vrt (14 EUR) ni vključena v ceno!
Vstopnina v Schőnbrunn z rezervacijo termina 15€-velika tura, grobnica Harsburžanov 5€, ostale vstopnine znašajo od 5 do 15€.

Prijave sprejemamo  preko obrazca ali na tel: 041 670205 (Marjan)