Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Zapisi s potovanj /

Potovanje na Tajsko – Ko Phi Phi

Potovanje na Tajsko – Ko Phi Phi

9. 5. 2007 @ 12:58
by agencija

Tajska

Danes zjutraj sva odpotovala z otoka Ko Lanta na znan otok Ko Phi Phi (vsi smo gledali pretresljive posnetke cunamija). Po milji voznje se nam je pokvarila ladja, saj je iztekala nafta in vode ni izcrpavalo iz ladje. Vrnili smo se v pristan, kjer so “mojstri” zadevo popravili v obljubljenih 5 minutah. No, mogoce jih je bilo vec (teh minut), vendar kdo bi se utrujal s tem, ce si na dopustu. No, razen ce se ti mudi naprej. Po ponovnem izplutju se je zedeva ponovila, vendar sele cez dve milji, ko smo bolj konkretno zaceli rezati valove precej razburkanega morja. Sledilo je popravilo kar med voznjo in pojavili so se tudi prvi histericni izpadi, seveda ne od vrlih Tajcev, pac pa drugih potnikov. Tajci niso kazali prevelike vneme za vracanje in pot smo nadaljevali. Ko smo prispeli na Phi Phi sem razumel zakaj. Namrec kar na morju so naredili “preusmeritev” potnikov iz nase ladje na drugo, ki vozi v Phuket. Ne vem sicer kako, vendar pri njih vse deluje. Obcutek imas, da te itak niso razumeli in nimajo pojma, kaj jim hoces dopovedati, potem pa vse poteka kot po maslu.

Ko Phi Phi

Koncno sva ga docakala!!! Dez. In to ogromno dezja. Na sanjskem otoku dezuje ze cel dan, zdi pa se, da to nikogar ne moti. Sicer pa, ce takole pogledava nazaj, sva imela sreco z vremenom, saj je veliko drugih nakljucnih popotnikov jamralo o tem, kako jih je marsikje “pralo”.

Kar zadeva Phi Phi … najbolj turisticni kraj do sedaj in seveda z najdrazjimi prenocisci. Posledic cunamija prakticno ni vec videti. Sicer se da tudi tukaj dobiti sobo (za dva) za 300 THB, vendar so malo boljse sobe drazje kot drugog. Drazje je seveda tudi vse ostalo, ni pa neke pretirane razlike. Ce se npr. odpravis na kosilo na trznico, lahko nekatere reci dobis celo ceneje kot drugje. Naprimer najina “priljubljena” jed je riz z jajci, zelenjavo in piscancem (ali skampi). Porcija stane 60 THB. Palacinke z bananami in cokolado – 30 THB. itd.

Upajmo, da bo jutri vsaj malo manj dezja, da malo razisceva otok.

Lep pozdrav iz Tajske.

Fotografije: Simona Kramberger in Marjan Laznik

Share this article

Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: