Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.

Moja prva poroka v Dubrovniku

Fotografska delavnica

Turistična agencija Ojla je v sodelovanju z DubrovnikEvent.com, Celjskim fotosalonom, Hrvaško turistično skupnostjo in mestom Dubrovnik razpisala natečaj za sanjsko poroko v Dubrovniku, na katero so vabili najbolj zaljubljen slovenski par, da odločilni in najlepši trenutek življenja preživi  v prekrasnem mestu iz kamnitih kock, ter dahne odločilni DA.  Hkrati je pripravila tudi foto počitnice na otoku Šipan pri Dubrovniku, na katerem smo se udeleženci posvetili portretni in poročni fotografiji.  Na njihovo povabilo sem se ekipi pridružil kot strokovni sodelavec in uradni fotograf sanjske poroke.

Ekipi sta se pridružila tudi mladoporočenca Anja Kotnik in Peter Lebar, ki sta bila hkrati tudi naša modela za portretno fotografijo,  kasneje pa še njuni priči Tina in Miha. Foto delavnica je potekala v sproščenem prijateljskem vzdušju in kljub zelo zahtevnim pogojem fotografiranja (vročina, močno sonce, …), smo ustvarili nekaj zelo čudovitih fotografij.  Večino časa smo preživeli kreativno in v izmenjavi fotografskih izkušenj.

Fotografiranje poroke

Četrtek  17.06.2010 je bil dan, ko smo se fotografi poslovili od prijaznega in simpatičnega otoka, ter se preselili v mesto, ki vsakogar očara. Tudi mene je. Tu sta nas že čakala Anja in Peter, ki sta prejšnji večer preživela ob romantični večerji v gostilnici Moby Dick v starem mestnem jedru, njuni starši, priče in prijatelji.

Najprej fotografiranje neveste v sobi, potem pa poročni obred na terasi hotela Argentina, s katere je čudovit pogled na prelepi Dubrovnik. Žal je bila poroka v popoldanskem času, ko je sonce visoko nad mestom in je veliko nasprotne svetlobe in vidljivost ni najboljša. Smo se pač malo namatrali pri fotografiranju. Prelepo okolico hotela smo izkoristili za začetne fotografije zdaj že žene in moža, nato pa smo se preselili v stari del mesta, kjer smo tudi zaključili naše fotografiranje.

O dogodku so pisali tudi hrvaški časniki, med drugim Slobodna Dalmacija,  Dubrovački list , Dubrovnik.net

Nekaj utrinkov s foto delavnice in poroke:

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.