Nikon COOLPIX L610 je nov kompakten fotoaparat s 14-kratnim optičnim zoomom (25 – 350 mm), CMOS slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16-milijonov točk ter možnostjo zajema videoposnetkov v polni HD ločljivosti (1080p). Kompaktno in ergonomsko ohišje, preprosto upravljanje, možnost skoraj popolnoma avtomatiziranega zajemanja kakovostnih fotografij ter dostopna cena, so zagotovilo, da bo novi L610 zelo zaželen družinski fotoaparat.

Glavne specifikacije:

Širokokotni objektiv NIKKOR s 14x optičnim zoomom (25–350 mm): zagotavlja užitek ob vrhunski ostrini ter barvah vseh fotografij in videoposnetkov, vse to zaradi Nikonove napredne tehnologije objektivov.

Senzor CMOS z osvetlitvijo od zadaj in s 16 milijoni slikovnih točk: ta zelo občutljivi slikovni senzor poveča količino svetlobe, ki jo prejme posamezna slikovna točka, ter tako zagotovi jasne slike pri različnih pogojih svetlobe.

19 scenskih načinov: vrhunske fotografije lahko zajamete že s samo izbiro načina, ki ustreza pogojem fotografiranja. Lahko pa fotografirate v enostavnem samodejnem načinu in funkciji za samodejni izbor scene prepustite, da namesto vas izbere optimalni scenski način.

Enostaven samodejni način s pametnim sistemom nadzora AF: fotoaparat samodejno izbere najboljši način izostritve za ostre slike, ne glede na motiv in njegov položaj v okvirju.

Možnost snemanja HD videoposnetkov z visoko ločljivostjo (1080p): popolnoma izkoristite objektiv s 14x optičnim zoomom, s katerim se lahko približate dogajanju in ga posnamete v stereo zvoku. Z gumbom za snemanje videoposnetkov je začetek snemanja preprost.

7,5-cm (3,0-in.) zaslon LCD s 460.000 točkami: zaradi jasnega zaslona LCD s širokim vidnim kotom, prevleko proti odsevu in prilagajanjem svetlosti se boste pri snemanju fotografij in videoposnetkov v zaprtih prostorih ali na prostem zabavali.

VR (zmanjšanje vibracije) s premikanjem objektiva: Nikonova tehnologija samodejnega zmanjšanja vibracije preprečuje učinke tresenja fotoaparata v in vam omogoča, da posnamete jasne fotografije in videoposnetke.

Preprečevanje zameglitve. Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 3200) za ostrejše slike pri šibki svetlobi. Zaznavanje gibanja izravnava premikanje fotoaparata in motiva. Način delovanja za nočno pokrajino omogoča snemanje ostrih slik pri šibki svetlobi.

Meni za retuširanje: omogoča, da kar v fotoaparatu izboljšate fotografije z različnimi filtri in učinki. Ima vrsto možnosti, med drugim izbirno barvo, ki spremeni sliko v enobarvno v več odtenkih in nato doda barvo po vaši izbiri, ali zvezdni učinek, ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek.

Način makrofotografiranja: posnemite izjemne bližnje posnetke v načinu makrofotografiranja. Območje izostritve je od neskončnosti do 1 cm.

Preprosta panorama v obsegu 360°/180°: premikajte fotoaparat navpično ali vodoravno, da ustvarite dinamične panoramske slike.

Način delovanja za 3D-fotografiranje: ustvarite sliko 3D, ki jo je mogoče predvajati na televizorjih in računalnikih z omogočeno funkcijo 3D

Baterije velikosti AA: fotoaparat se napaja na dve bateriji velikosti AA, ki ju lahko kupite po vsem svetu.

Sistem za obdelavo slik EXPEED C2 omogoča izboljšano snemanje videoposnetkov, visoko občutljivo delovanje in največjo kakovost slik.

Brezžični prenos: združljiv s karticami Eye-Fi X2 (ali novejšimi). Prenesite svoje digitalne fotografije (v obliki JPEG) neposredno v telefon ali osebni računalnik, v katerem nato vzpostavite povezavo z internetom in uporabite Nikonovo storitev za skupno rabo fotografij my Picturetown.

Tehnične specifikacije L610