Nikon Europe predstavlja svoj najzmogljivejši model v razredu kompaktnih fotoaparatov Nikon Coolpix P7000, s katerim postavlja nove standarde v kakovosti, odzivnosti, delovanju pri šibki svetlobi in ročnem upravljanju. P7000 je po kakovosti fotografij najbližje zrcalno-refleksnim (SLR) fotoaparatom, njegova oblika pa je veliko bolj diskretna.

Model P7000 zagotavlja vrhunsko kakovost slike s širokokotnim objektivom NIKKOR, ki omogoča 7,1-kratno povečavo med 28 do 200 mm (enakovredno 35-milimetrskemu formatu). Tudi številne napredne tehnologije in rešitve, kot so optično zmanjšanje vibracij (VR), dva elementa iz ED-stekla in Nikonov nov slikovni procesor za obdelavo fotografij EXPEED C2 imajo enako poslanstvo, zagotoviti najvišjo kakovost fotografij. Velik (1/1,7-palčni) senzor CCD z 10,1 milijona efektivnih slikovnih pik pripomore k širšemu dinamičnemu razponu in izboljša delovanje pri zelo šibki svetlobi, medtem ko 7,5 centimetrski (3-palčni) zaslon LCD z visoko ločljivostjo (920.000 slikovnih pik) omogoča izjemno natančnost pri kompoziciji, snemanju in predvajanju videoposnetkov.

»COOLPIX P7000 se ponaša s številnimi naprednimi funkcijami in ergonomsko obliko, ki je značilna za fotoaparate SLR, zaradi česar predstavlja popolno izbiro za zahtevnejše uporabnike. COOLPIX P7000 bo zadovoljil tudi poklicne fotografe, ki si včasih želijo, da snemanje visoko kakovostnih fotografij omogoča naprava z manjšim ohišjem in dobro odzivnostjo. Prav naše profesionalne stranke so nam zelo pomagale pri oblikovanju funkcij;  rezultati – izredno kakovostne fotografije … kjer koli – pa govorijo sami zase,« je ob predstavitvi modela COOLPIX P7000 dejal direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V. Mark Pekelharing.

Aparat bo na voljo konec septembra po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov.

Tehnične lastnosti P7000 v slovenščini si lahko ogledate na Nikonovi spletni strani www.nikon.si