Ovekovečite spomine z zmogljivim fotoaparatom D3200, ki je izjemo preprost za uporabo.

Ta fotoaparat SLR je opremljen s senzorjem CMOS s 24,2 milijona slikovnih točk in Nikonovim zmogljivim mehanizmom za obdelavo slike EXPEED 3, zato ustvarja izjemno kakovostne fotografije in D-filme v polni visoki ločljivosti.

Nikonov način vodnika vam olajša prvo uporabo, saj z njegovo pomočjo dosežete sijajne rezultate v le nekaj enostavnih korakih. Vzorčne slike in jasna navodila zagotavljajo, da boste naredili tako kakovostne fotografije in videoposnetke, kot ste si vedno želeli.

D3200 vam omogoča, da na izjemen način zajamete bogate podrobnosti življenja. Dopušča celo, da slike pošljete iz fotoaparata neposredno v pametno napravo* in tako v trenutku delite svoje fotografije in videoposnetke z drugimi.

Šele odkrivate svet digitalne zrcalno-refleksne fotografije? Način vodnika vam s pomočjo vzorčnih slik in jasnih navodil prikaže, kako ustvariti odlične fotografije v le nekaj enostavnih korakih.

Slikovni senzor CMOS formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk: naredite ostre in podrobne slike s pomočjo senzorja CMOS s 24,2 milijona slikovnih točk. Fotografije velikega formata so veličastne, slike pa lahko tudi obrežete, ne da bi pri tem izgubili kakršno koli podrobnost.

Preizkusite se v filmu: s pomočjo D-Filma posnemite videoposnetke in jih nato delite z drugimi. Z velikim slikovnim senzorjem in visoko občutljivostjo ISO lahko s tem fotoaparatom posnetke snemate v ostri polni visoki ločljivosti (1080p) pri kakršni koli svetlobi.

Visoka občutljivost ISO (100-6400): naredite odlične slike tudi pri šibki svetlobi ali ostre posnetke hitro premikajočih se motivov. Ponuja samodejno nastavitev ISO, ki jo je mogoče razširiti do 12800.

Izredno oster 11-točkovni sistem samodejne izostritve: pomagajte si s hitro in natančno samodejno izostritvijo celotnega kadra, tudi če motiv ni v središču okvirja, se hitro premika ali je povsem nepredvidljiv.

Mobilni brezžični vmesnik: uporabite vmesnik WU-1a (po izbiri), s katerim slike prenesete neposredno iz fotoaparata D3200 v pametni telefon ali tablični računalnik ali da fotoaparat upravljate daljinsko prek pametne naprave*.

EXPEED 3: Nikonov hitri in zmogljivi mehanizem za obdelavo slike omogoča hitro delovanje, izjemno jasne slike z odlično reprodukcijo barv in izboljšano snemanje videoposnetkov.

Sistem za prepoznavanje scen: naj vam D3200 pomaga zajeti slike boljše kakovosti. Da dobite najboljše rezultate, Nikonov sistem za prepoznavanje scen natančno analizira sceno, ki jo želite fotografirati, in ji prilagodi izostritev, osvetlitev in nastavitev beline.

Zaporedno fotografiranje s hitrostjo 4 posnetkov na sekundo: fotografirajte dogajanje s hitrostjo štirih posnetkov na sekundo in ob pravem trenutku ujemite bežne kretnje ali izraze.

Meni za retuširanje fotografij: omogoča, da kar v fotoaparatu izboljšate fotografije z različnimi orodji in učinki. Med orodji za retuširanje so sprememba velikosti, hitro retuširanje in poravnava. Med učinki so izbrana barva, barvna skica in učinek pomanjšanja, ki oddaljene motive prikaže kot sorazmerno pomanjšane modele.

Active D-Lighting: ujemite več podrobnosti v svetlobnih pogojih z veliko kontrasta. Nikonova funkcija Active D-Lighting samodejno ujame podrobnosti zasenčenih in osvetljenih delov, da zagotovi osupljive fotografije z naravnim kontrastom.

Pametna samodejna izostritev za videoposnetke: pri snemanju D-filmov si pomagajte z neprekinjeno samodejno izostritvijo (AF). Stalni servo AF (AF-F) in sledenje motivu (AF) omogočata vzdrževanje izostritve med fotografiranjem premikajočih se motivov. Funkcija AF s prednostjo obrazov je popolna izbira za snemanje dogodkov, kadar se želite sprostiti in pustiti, da fotoaparat sam izostri obraze.

Široka paleta možnosti snemanja videoposnetkov: posnamete lahko videoposnetke v polni visoki ločljivosti (1080p) pri hitrosti 30p, 25p in 24p, fotoaparat pa podpira tudi uporabo Nikonovega stereo mikrofona ME-1. Funkcije vgrajenega urejanja vam omogočajo, da določite začetno in končno točko videoposnetka. Mini HDMI izhod omogoča predvajanje na televizijskem sprejemniku z visoko ločljivostjo.

Nikon D3200 pride v prodajo 15.maja, priporočena cena kompleta z objektivom 18-55 VR bo 699 EUR.

Več informacij na: http://www.nikon.si/sl_SI/products/promotion/d3200.page

Brošura v PDF

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UhSbyxGsUXg[/youtube]