Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Fotografija /

Nikon najavil 800-milimeterski objektiv

Nikon najavil 800-milimeterski objektiv

18. 7. 2012 @ 14:52
by agencija

Nikkor 800 mm AF-S

Družba Nikon je najavila prihod revolucionarnega supertelefoto objektiva s fiksno goriščno razdaljo, ki bo postal del palete objektivov NIKKOR za polni (FX) format. Ta 800-milimetrski objektiv AF-S z bolj odprto zaslonko f/5,6 in sistemom zmanjšanja vibracij (VR) bo popolnoma združljiv s sistemom za samodejno izostritev v vseh fotoaparatih Nikon formata FX.

„Nadvse veseli smo, da bomo ta revolucionarni mejnik v razvoju objektivov NIKKOR predstavili na večjih poletnih športnih dogodkih,“ je povedal Robert Cristina, vodja Nikon Professional Services Europe.
„S tem smo dokazali, da znamo uresničevati želje in potrebe vodilnih reportažnih, športnih in naravoslovnih fotografov z vsega sveta,“ je še povedal.

Prototip novega objektiva bo premierno predstavljen profesionalnim fotografom na prvenstvu Open Golf Championship v klubu Royal Lytham & St. Annes Golf Club v Lancashiru v Angliji med 19. in 22. julijem 2012. Nikon je sponzor prvenstva Open Golf Championship od leta 1993. Objektiv bomo širši javnosti predstavili tudi na Photokini 2012, ki je največji foto in video sejem na svetu, in sicer v Kölnu v Nemčiji od 18. do 23. septembra.

Datum začetka prodaje, priporočeno prodajno ceno in druge specifikacije bo družba Nikon objavila kasneje.

 

 

 

 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.