Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Fotografija /

Nikon Professional Service

Nikon Professional Service

20. 9. 2007 @ 19:05
by agencija

Nikon Professional Service

20.september 2007 bo v mojih beležkah zapisan kot dan, ko sem postal član NPS (Nikon Professional Service).

Približno 20 novih članov nas je bilo sprejetih v NPS (Nikon Professional Service), članske izkaznice pa nam je na svečani podelitvi podelil direktor divizije NPS Yasuo Baba. Poleg moje malenkosti so izkaznice prejeli tudi Arne Hodalič, Dean Dubokovič, Žiga Koritnik, Boštjan Gunčar, Tomo Jeseničnik, Zoran Flis in mnogi drugi.

Letošnje poletje korporacija Nikon praznuje 90 let svojega obstoja. Leta 1917 je z združitvijo treh optičnih podjetij, najstarejše med njimi je bilo ustanovljeno leta 1880, nastala družba Nippon Kogaku, K.K. oz. Japan Optical Company, ki je predhodnica današnjega Nikona. V Sloveniji je Nikon svojo 90-to obletnico obstoja obeležil z dnevom odprtih vrat v Mestnem Muzeju Ljubljana ter z donacijo laboratorijskega mikroskopa Ustanovi za pomoč otroku z rakom, ki deluje v okviru Pediatrične klinike.

V Mestnem muzeju Ljubljana je Nikon svojo obletnico obeležil z razstavo starih modelov fotoaparatov, fotografsko razstavo priznanih slovenskih fotografov ter predstavitvijo fotografskega projekta Otroci Evrope. Prvič sta bila za širšo slovensko javnost predstavljena nova Nikonova DSLR aparata D3 in D300, ki jih je bilo mogoče tudi praktično preizkusiti. Prvič so bili predstavljeni tudi novi kompaktni aparati Coolpix.

 

Na druženju v Lavrici pri Ljubljani smo se pa malo streljali in predvsem veliko jedli in pili

Preberi še: Nikon Solutions na Dunaju

 

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.