Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Blodnje /

Računalnik ne laže! Mar res ne?

Računalnik ne laže! Mar res ne?

26. 11. 2006 @ 14:00
by agencija
V petek zjutraj sem imel zobarja. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če se ne bi spet ponovila situacija izpred leta ali dveh nazaj. Pri prijavi mi je medicinska sestra oz. administratorka povedala, da dr. Marušič sploh ni moj zobozdravnik, ker je to dr. Završnikova. Vprašam kako je to mogoče, če pa sem pred mesecem dni bil pri »svojem« zobozdravniku in je vse bilo v redu. Potem me obtoži, da sem po vsej verjetnosti že moral biti pri tej zdravnici in zdaj kao spet prihajam nazaj. Valda da mi je padel mrak na oči , malo sem povzdignil glas in ji povedal, da smo to situacijo obdelovali (in očitno ne obdelali) že nekaj časa nazaj in da bi moralo biti vredu.

Računalnik ne laže

»Ja, ampak poglejte, računalnik pa že ne laže«, mi pravi ona. Mar res ne?

Kaj se je torej zgodilo leto dni nazaj. Zaradi bolečin sem obiskal zobozdravnika, ki je ugotovil, da gre pravzaprav samo za vnetje in mi vstavil trak. Vsak dan sem moral na menjavo traku in ker se je zadeva zavlekla, sem moral na menjavo tudi čez vikend. Najprej mi je v soboto »zamenjal« trak dežurni zobozdravnik, katerega imena ne vem, potekalo pa je tako, da sem bil v 15 sekundah gotov (čakal sem seveda bistveno dalj časa), ko sem odhajal pa sem imel trak namesto za dlesnimi kar nekje v ustih. V nedeljo sem ponovno obiskal dežurnega zobozdravnika oz. pravzaprav zobozdravnico, katerega imena prav tako ne bi vedel, če ne bi imel še zdaj zaradi nje težav (no, mogoče pa zaradi administratorke, kaj pa vem). Najprej me je vprašala, kateri zob imam za izpulit!? Halo!!! Ok, to smo porihtali, trak mi je zamenjala še kar spodobno in zadevo smo zaključili. Vsaj po moje.

Uh, kakšna zmota.

To sem ugotovil že pri naslednjem obisku svojega zobozdravnika. Pri prijavi se je začelo pregovarjanje z administratorko o tem, kdo je moj izbrani zobozdravnik, ker v računalniku ob vstavitvi moje kartice kaže, da je to dr. Završnikova. Who the fuck is dr. Završnikova? Tega takrat še nisem vedel.

Seveda revica za steklom ni bila ničesar kriva. Slepo je verjela temu, kar ji je pisalo na monitorju. Meni pa se vse bolj dozdeva, da nas bodo računalniki uničili, namesto da bi nam bili v pomoč. Kot da bi gledal film Mreža. Kmalu se mi bo zgodilo, ali pa kateremu od vas, da bom prišel k zobarju, ali kam drugam, pa po računalniških evidencah sploh ne bom obstajal. Ali pa ne bo obstajal moj zobozdravnik. Ali pa po evidencah ne bom imel zobovja in mi ne bodo imeli kaj popravljati . Ali pa …

Se sprašujete o tem, kar piše v naslovu? Mar računalniki res lažejo. Seveda ne! No, razen če niso bolni. Ampak to je že tema za kak drug prispevek. V tem primeru je očitno, da imajo nekateri preveč pooblastil in da ni urejen postopek spreminjanja podatkov, ali pa ni nadzora nad spreminjanjem podatkov. In še to. Verjamem, da do napake ni prišlo namerno, pač pa iz čiste nevednosti in neznanja.

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.