Zamujanje

Čeprav se imam za zelo tolerantnega in potrpežljivega človeka, me vseeno razburi, ko ob dogovorjenem času zaman čakam na stranke ali sodelavce. Sam raje pridem par minut prej, kot da bi zamujal. Če se vseeno zgodi, da zaradi izrednih razmer zamujam, pokličem in javim svojo zamudo. Tako ne morem razumeti neodgovornosti nekaterih, ki jih ob dovorjenem času ni, ne javijo, da bodo zamudili, ali da jih iz ne vem kakšnega razloga sploh ne bo. Mirno te pustijo čakati.

Zelo pogosto se mi kot fotografu dogaja, da čakam na fotomodele. Verjetno se ne zavedajo, da s takšnim odnosom do dela in (ne)spoštovanja do vseh sodelujočih, ne bodo prilezli daleč.  Nemalokatera mlada deklica si želi postati fotomodel, ko pa dobi priložnost uvidi, da to delo pravzaprav sploh ni lahko. Danes je ponudba zelo pestra, dela pa malo. In če lahko izbiram, zagotovo ne bom vabil tistih, ki sem jih moral čakati.

Na takšne in podobne neprimerne “malenkosti” vas bomo opozorili na delavnici za fotomodele, ki jo bomo v mesecu oktobru organizirali v Mariboru. Seveda bomo spregovorili tudi o drugih zanimivih rečeh, npr. o sklepanje pogodb, avtorskih pravicah, kako se pripraviti na poziranje, kako pozirati, ipd…