Kot nekateri že veste, v torek 24.aprila 2007 s Simono odpotujeva na Tajsko. Odločila sva se, da z vami deliva najine dogodivščine s potovanja in izkušnje  posredujeva vsem tistim, ki tja še nameravate. Seveda bova to storila tudi preko spletne strani fotomedia.si v rubriki “Blodnje” oziroma “Potovanja”.

Kako so potekale priprave!?

Po trdni odločitvi, da bo letošnja “destinacija” Tajska in ne Avstralija, kot sva prvotno načrtovala, sva se podala v iskanje najugodnejših letalskih kart in ostalih koristnih informacij. Letalske karte sva kupila (575 EUR povratna karta po osebi – takse so že vključene) v turistični agenciji Globtur, kjer nama je g. Peter prijazno posredoval svoje izkušnje s potovanja po Tajski.
Letiva z letalsko družbo Qatar airways : Dunaj – Doha (Airbus A320-100/200), Doha – Bangkok (Airbus A330-300).

CORIS zavarovanje: 37 EUR (za oba)

Viza – za vstop v Tajsko potrebujete vizo, katero lahko dobite na veleposlaništvu v Ljubljani, menda pa se da urediti tudi na letališču v Bangkoku (če ne bivate več kot 15 dni). Potrebujete fotografijo (za osebno), izpolnite obrazec. Cena: v Lj cca 33 EUR, v BKK cca 25 EUR. Hvala Tina, da si to uredila namesto naju.

Cepljenje

Sledilo je posvetovanje v Zavodu za zdravstveno varstvo glede cepljenja, kjer sva ugotovila, da se sam ne rabim cepiti proti hepatitisu A, ker sem v mladosti prebolel zlatenico, pa tudi tetanus ne pride v poštev, ker sem dozo dobil nekaj let nazaj.
Ostala je odločitev glede hepatitisa B in malarije. Kar zadeva malarijo sva se odločila samo za tablete (za sabo) v primeru, če bi do bolezni prišlo in cepljenje za hepatitis B, kar se mene tiče, Simona pa za kombinirano cepljenje hepatitis A + B in tetanus. Cepljenje ni poceni, saj omenjeno stane približno 220 EUR. Prvemu cepljenju (hepatitis) sledi ponovno cepljenje čez približno mesec dni in potem še zadnje cepljenje čez pol leta.

Večno vprašanje: kaj vzeti s sabo?

Odločila sva se za minimalno oblačil: 1x dolge hlače, 2x kratke hlače, par majic, vetrovka, 2 para čevljev (treking + opanke), spodnje perilo, kopalke, brisače. Vse ostalo bova (glede na izkušnje drugih), raje kupila kar na Tajskem, v kolikor bova potrebovala.

Potem so tu še (za vsak slučaj) zdravila (Lariam – za malarijo, Aspirin – baje ga je dobro uporabiti med poletom, Kamagel in Aloe Vera ESI – piki, opekline, Ketonal, Rennie – zgaga, Dramina, medicinsko oglje in prva pomoč – kupila sva kar škatlo PP za avtomobil.

Proti komarjem sva vzela spray Ben’s 30 (30% deet repelent za insekte). Mreže proti komarjem nisva kupovala, ker je v večini itak nameščena na vseh guesthousih in hotelih.

Najprej sva razmišljala tudi o spalnih vrečah, vendar sva se odločila, da jih ne bova vlačila s sabo.

Pa še fotoprema, kamera, dokumenti, …

Mogoče vam bo všeč