Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.

Za vse strastne fotografe – Nikon D5200

7. 11. 2012 @ 16:17
by agencija

Družba Nikon je predstavila najnovejši DSLR srednjega razreda formata DX, Nikon D5200, s 24,1 milijona slikovnih točk, ki je zasnovan tako, da vam pomaga izraziti vašo ustvarjalnost. S fotoaparatom boste lahko zajeli svoj edinstveni pogled na svet, saj omogoča izdelavo čudovitih statičnih posnetkov, pa tudi tekočih videoposnetkov v ločljivosti Full HD.


Nikon D5200 je že tretji fotoaparat zapored, po D5000 in D5100, ki prinaša ogromen preskok v kakovosti slike. Poleg senzorja CMOS formata DX s 24,1 milijona slikovnih točk za izjemno podrobne fotografije vam novi procesor EXPEED 3 zagotavlja hitro delovanje, izjemno in bogato reprodukcijo barv ter izboljšano snemanje videoposnetkov. Občutljivost ISO (100–6400, z možnostjo razširitve na 25.600) zagotavlja vrhunske posnetke v temnih in slabo osvetljenih okoljih, hkrati pa ustvarja čiste slike premikajočih se motivov.

Nikon D5200 je podoben seriji Nikon D7000 v tem, da ima enak sistem samodejne izostritve, senzor za merjenje svetlobe in prepoznavo scen, kar prinaša povsem novo raven zmogljivosti in zelo izboljšano kakovost slike. Izjemna natančnost 39-točkovnega sistema samodejne izostritve in devet križnih senzorjev zagotavljajo ostro sliko, saj izostrijo natančno tisti motiv, ki ga izberete. Hkrati pa sistem merjenja svetlobe z 2.016 RGB-slikovnimi točkami nudi natančne podatke sistemu za prepoznavanje scene, ki tik pred proženjem optimizira osvetlitev, samodejno izostritev in nastavitev beline.

Vsestranski premični 7,5-cm zaslon LCD fotoaparata Nikon D5200 vam zagotavlja vrhunsko svobodo in prilagodljivost, tako da lahko posnamete prekrasne fotografije in videoposnetke iz skorajda vsakega položaja. Zaslon lahko obrnete, nagnete ali zavrtite, tako da ste lahko kar najbolj ustvarjalni s posnetki iz najrazličnejših kotov. Poleg tega je Nikon D5200 izjemno inteligentno zasnovan in lahek fotoaparat z jasnimi meniji in vrhunsko ergonomijo, zato je z njim pravo veselje rokovati in fotografirati.

Sedaj lahko fotografije iz fotoaparata brezžično prenašate v pametne naprave Apple™ in Android™ z dodatnim brezžičnim mobilnim vmesnikom WU-1a. To pomeni, da lahko fotografije, na katere ste ponosni, delite s prijatelji prek družabnih omrežij in elektronske pošte ter tako takoj dobite odziv. Fotoaparat lahko s pametno napravo celo daljinsko krmilite, zato lahko zajamete čudovite posnetke, ne da bi zmotili motiv.

Zdaj lahko samo s preklopom stikala preklopite med fotografijami in snemanjem tekočih (do 60i/50i) videoposnetkov v ločljivosti Full HD. Fotoaparat sledi motivom v treh dimenzijah, neprekinjeno servo samodejno ostrenje (AF-F) pa zagotavlja izostritev premikajočih se objektov tudi med snemanjem. Poleg tega lahko videoposnetke, na katere boste zagotovo ponosni, ustvarite kar v fotoaparatu, saj ima vgrajeno funkcijo urejanje videoposnetkov in stereo mikrofon.

S funkcijo učinki ste lahko s fotoaparatom Nikon D5200 še bolj ustvarjalni. Ponuja namreč kar sedem različnih učinkov: selektivna barva, miniatura, posnetek s poudarkom na svetlih ali temnih tonih, silhueta, barvna skica in nočno gledanje – vse te funkcije lahko uporabite za fotografije in videoposnetke v realnem času v pogledu v živo. Kakšen bo končni izdelek, torej lahko vidite, še preden ga posnamete.

Vgrajeni način visokega dinamičnega razpona (HDR) in D-lighting zajameta podrobne slike visoko kontrastnih scen za še večje ustvarjalne možnosti. Izbirate lahko tudi med 16 različnimi scenskimi načini, ki prilagodijo nastavitve fotoaparata (kot so npr. hitrost sprožilca, ISO in zaslonka) situaciji, v kateri fotografirate. To je kot nalašč za hitre posnetke, če se šele učite fotografiranja z DSLR-ji.

V kompletu z objektivom NIKKOR 18-55 VR bo na prodaj za 899 EUR, z objektivom 18-105 VR za 999 EUR, v kompletu z objektivoma 18-55 VR in 55-200 VR za 1.1149 EUR ter v kompletu z objektivoma 18-55 VR in 55-300 VR za 1.199 EUR.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.