Veliko parov je tako ujetih v načrtovanje podrobnosti svoje poroke (torta, poročne dekoracije, obleka, prehrana, glasba, itd.), da velikokrat pozabijo na še eno zelo pomembno stvar, in sicer fotografiranje porok.

Poročni fotograf

O fotografiranju porok in izbiri fotografa za ta dogodek, je bilo že veliko napisanega. Razmišljanje v stilu: »saj bo vsak od gostov imel fotoaparat in bodo vsi škljocali, zagotovo bo veliko čudovitih fotografij« je že v osnovi zgrešeno. Dejstvo je, da je to enkraten dogodek, ki ga je potrebno zaupati profesionalcu. Pika!  Izkušen fotograf bo posnel vse tiste ključne trenutke vajine poroke in poskrbel, da bosta na fotografijah videti čudovita. Pomembno je, da se zavedata, da je fotograf, ki ga bosta izbrala, odgovoren za zajemanje momentov in spominov na najbolj pomemben dan vajinega življenja. Katerega fotografa izbrati in koliko denarja odšteti za fotografije  pa je že druga zgodba. Spletne predstavitve poročnih fotografov so včasih zavajajoče, saj ne nudijo celovitega pogleda na njegovo delo, zato si pri izbiri fotografa vzemita čas in zahtevajta ogled vseh posnetih fotografij na različnih porokah, ki jih je fotograf fotografiral, da si bosta lažje ustvarila mnenje.

Vsak fotograf ima svoj stil fotografiranja in ni nujno, da bo ta stil všeč tudi vama. Želita klasične poročne fotografije, ali pa sta bolj odštekana in bi želela, da tudi vajine fotografije izgledajo tako?  O tem, kakšne naj bodo fotografije, se je s fotografom potrebno pogovoriti pred poroko in jasno izraziti svoja pričakovanja.

Poroka je čudovit, čaroben trenutek vajinega življenja in prav je, da prav vsak trenutek tega dne maksimalno uživata. Tudi nepredvidljivi dogodki, ki se skoraj zagotovo zgodijo, nam ne smejo pokvariti vzdušja.

Zavedati se morata, da bosta k temu, da bodo fotografije (in vidva na njih) všečne, morala tudi sama veliko prispevati. Ljubezen, sreča, veselje, razposajenost, nežnost, ljubkovalni pogledi in dotiki, ne bi smeli manjkati na nobenih poročnih fotografijah, še manj pa na poroki.

Fotografiranje porok

Fotografiranje porok je zahtevno opravilo, ki zahteva veliko znanja. Lahko bi rekli, da je poročna fotografija ena od najbolj zahtevnih vrst poklicne fotografije. Poročni fotograf mora poskrbeti, da bodo fotografije všečne in da bodo uspešne v vseh vremenskih razmerah v minimalnem času, ki je na razpolago, ne glede na lokacijo poroke. In odličen fotograf bo, ne glede na vse okoliščine, ki bodo na vajini poroki prisotne, naredil čudovite posnetke, ki bodo vama in vajinim bližnjim v trajen spomin.

Vsem mladoporočencem, ki bodo letos in v naslednjih letih stopili pred matičarja,  želimo vse dobro, naj vas povsod spremlja sreča in naj vam nasmeh krasi obraz prav vsak dan.

In še v premislek: Ko se boste odločali med široko ponudbo takšnih in drugačnih fotografskih poročnih paketov in ko boste izbirali med ročno izdelanimi albumi iz lesa ali kovine, takrat se spomnite, da albumi sicer so pomembni, a še bolj pomembne so kvalitetne fotografije, ki so v njih.