Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Izleti - poteklo /

Foto lov – Bavarski gozd, 29.-31.01.2011

Foto lov – Bavarski gozd, 29.-31.01.2011

26. 10. 2010 @ 12:04
by agencija

Najlepše fotografije živali, ki živijo v evropskih gozdovih, predvsem volki in medvedi, in jih lahko občudujemo v številnih naravoslovnih publikacijah in revijah, so nastale prav v Bavarskem gozdu. V največjem gozdnem parku v osrednji Evropi, na jugovzhodu Nemčije, tik ob češki meji, so živali sicer v ogradah, kar nam jih približa in omogoči njihovo spremljanje in fotografiranje. Vendar živijo prosto, imajo naravne navade prehranjevanja in obnašanja, mi pa se moramo temu s čim manj motečim gibanjem, s potrpežlivostjo in vztrajnostjo prilagoditi in čakati ugoden trenutek.

Nekatere poti – steze, katerih ne smemo zapuščati, potekajo skozi obore – naravne pregrade, tako da se živalim lahko približamo na zelo kratko razdaljo ( jeleni, divje svinje…) Zimski čas je izredno primeren za foto lov, saj  ob primernem vremenu lahko  živali opazujemo tudi preko dneva, ne samo zgodaj zjutraj in pozno zvečer, kot je to običajno v poletnem času. Dlaka, denimo volka ali risa, je v tem času izredno lepa.

Tisti, ki imamo digitalne fotoaparate, smo v malenkostni prednosti. Če je premalo svetlobe, enostavno zvišamo vrednost ISO. Še v večji prednosti so tisti z boljšimi teleobjektivi, 300mm in več, ali telekonverterji.  Brez stativa tudi ne bo šlo, pa UV filtra .. Skratka, za tiste, ki se znate primerno pripraviti, tudi malce fotografskega izobraževanja predhodno ne bo škodilo, ki veste, da dobra fotografija nastane z veliko mero potrpežljivosti in vztrajnosti, pa tudi sreče… Ste med njimi. Pridružite se nam!

bavarski gozd

bavarski gozd

Program potovanja:

1.dan, 29.1.2011 Jutranji odhod iz Ljubljane, 4.00, Celja, 5.00, Maribora, 6.00. Peljemo se mimo Linza in Salzburga, Preko Passaua do Altschenaua, kjer se bomo namestili v enem od penzionov v bližini vhoda. Po osvežitvi se napotimo do vstopnih objektov,  kjer vam bomo razkazali zanimive točke ter vas napotili na prvi lov. Po večerji se bomo, kot običajno na naših fotopotepih, vsedli v poseben prostor in komentirali posnetke. Z nami bo mojster fotografije Jure Kravanja, ki nam bo dal še nekaj uporabnih nasvetov.

2.dan, 30.1.2011 Namenjen  fotografiranju obar, ki jih še nismo obiskali. Osrednji park, ki se sicer razprostira na 24.000 ha gozda, je namenjen živalim in fotolovu, preostali del pa pohodništvu, tekom s smučmi, rekreaciji.., tako da se lahko odločite tudi za športne aktivnosti. V kolikor bo vreme slabo, se bomo odpeljali v mestece Zwiesel in obiskali eno od steklopihalskih delavnic. Po večerji sledi slide show posnetega materiala in izbor najlepše fotografije.

3.dan, 31.1.2011 Priložnost za zadnje jutranje posnetke. Fotolov za tiste, ki morda čakajo še zadnjo priložnost za lep jutranji posnetek. V opoldanskih urah zapustimo Bavarski goz in se polni lepih vtisov vrnemo v Slovenijo.

CENA: 190 €

Zajema: prevoz, cestnine, parkirnine, stroške šoferja, strokovno fotografsko vodstvo, 2 x polpenzion v penzionu v bližini parka

V ceno ni vključena prijavnina: 15 EUR.

Informacije in prijave: Marjan 041 670205 ali preko spodnjega obrazca.

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.