Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Razno /

Grk toži zaradi fotografije na švedskem jogurtu

Grk toži zaradi fotografije na švedskem jogurtu

15. 4. 2010 @ 8:34
by agencija

Stockholm – Švedska mlečno predelovalna družba Lindahl se je v preteklih dneh soočila z nenavadno tožbo. Za grafično podobo novega jogurta, pripravljenega po turškem receptu, so namreč uporabili fotografijo, ki so jo pred tem kupili od ene izmed spletnih agencij. Na sliki pa se je prepoznal nek Grk, ki sedaj od družbe zahteva pet milijonov evrov odškodnine.

Zapletlo se je, ko je Grk Atanasios Varzanakos, ki živi na Švedskem, na fotografiji na jogurtovem lončku prepoznal svojega grškega prijatelja. “Nisem mogel verjeti svojim očem, ko sem na lončku zagledal podobo osebe, ki jo poznam. Šokiran sem bil, saj gre za mojega prijatelja,” je dejal Varzanakos in dodal, da je o tem takoj obvestil taistega prijatelja.

Ta se je seveda razburil in ni mogel dojeti, kako se je lahko fotografija povsem brez njegove vednosti znašla na “turškem” jogurtu. Posebej ga je razjezilo še dejstvo, da ga je Lindahl uporabil zato, ker naj bi imel izgled tradicionalnega Turka. Grk je ob tem poudaril, da s Turčijo nima ničesar skupnega. Kako bi tudi lahko bilo drugače, saj imata Grčija in Turčija zaradi dolgoletnih sporov precej ohlajene odnose.

Grk je takoj spisal 40 strani dolgo pritožbo in jo poslal direktno na Švedsko. V Lindahlu so bili ob prejemu te neljube pošte domala pretreseni. Kot so sporočili, so sliko kupili od ene izmed spletnih fotografskih agencij, zaradi česar so bili trdno prepričani, da je vse v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

(Vir: STA)

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.