Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Zapisi s potovanj /

Potovanje na Tajsko – Krabi – Ko Lanta

Potovanje na Tajsko – Krabi – Ko Lanta

7. 5. 2007 @ 13:50
by agencija

Krabi

Pot naju je zanesla priblizno 1400 km na drugo stran. Pristala sva v Krabiju, simpaticnem mestecu na jugu Tajske.
Ze na letaliscu sva ugotovila, da bodo tukaj cene za  tretjino  ali polovico visje … najin  najdrazji  taksi doslej je stal 340 THB  (za cca 15 km). Prenocisce v Chan Cha  Lay-u naju je presenetilo tako s ceno kot izgledom (v pozitivnem smislu), saj sva za enako ceno kot v Chiang Mai-u (200 THB) dobila za 100% boljso sobo. Najslednja tezavica so prevozi, saj na Ko Lanto trajekt ne vozi vec (vozi do konca aprila), ker je konec sezone, avtobusnih povezav ni. Ostane nama minivan, za katerega naju hocejo v prvi agenciji olupati za piclih 900 THB po osebi. V eni od naslednjih agencij se zmeniva za  170 THB po osebi. Razlika, a ne!?

Prebivalci Krabija so vecinoma muslimaskega porekla z veliko bolj “trdo” izgovorjavo, kot npr v Chiang Maiu, kjer je izgovorjava nezna. Prebivalci so tudi temnejse polti, kar je navsezadnje verjetno normalno, glede na to, da se nahajamo “na morju”. Na ulici je malo zensk. Ker imava cas obisceva nekaj vecjih trgovin, v katerih primerjava cene s cenami pri nas. Ugotovitev: ni neke bistvene razlike v ceni, ko gre za kvalitetne izdelke. Najdeva trznico, ki je bogato zalozena z morskimi sadezi in malo nama je zal, da sva pred tem ze jedla v eni od gostilnic. Vrneva se v sobo, pripraviva se za odhod.

Ko Lanta

Minivan naju pripelje tocno do Lanta New Coconut bungalovov, kjer bova naslednja dva dni, kolikor sva vplacala v naprej (300THB na noc). Bungalovi se nahajajo ob plazi, prostor je, kot je za naju ze v navadi, malo odstekan. Gostitelji so zelo ustrezljivi in ti uredijo prakticno karkoli si zazelis in je za te razmere mozno dobiti.
Kot je ze v navadi, sva najela motor (200 THB na dan) in podrobno raziskala otok. Razvajena z moznostjo prehranjevanja na vsakem koraku, sva ugotovila, da tukaj ni tako velike izbire prehranjevanja na ulici, ki je tudi malenkost drazja, kot sva bila do sedaj navajena. Hecno je, kako te zacne motiti, ker nekaj stane 200 THB vec, ko pa preracunas, pa je to starih 1000 SIT (4 EUR).
Ljudje so tukaj temnejse polti in takoj locis Tajca, ki je tu samo na dopustu . Sedaj so namrec na Tajskem pocitnice in je veliko “domacinov”.

Komarji

Eh vedno pozabim napisati … oborozila sva se s kremami proti komarjem, teh pa skoraj da ni. Se najvec jih je sedaj tukaj na jugu, pa se to je zanemarljivo in proti pricakovanjem.

Je pa zato veliko vec rib (kdo bi si mislil..hehe) in danes sva si privoscila barakudo, neko belo ribo in skampe. Prijazno gostiteljico (gostilnica Seafood) sva prosila, naj nama vse skupaj naredi tako, kot da bi delala zase. Njami je bilo dobro. To in dve porciji riza (mimogrede, Simona se je zaljubila v riz) in 2 kozarca vina  je stalo 520 THB (2600 sit oz 11 eur).

Zanimivo izgleda (slika spodaj), ko se lepa pescena plaza popoldan spremeni v nekaj cisto drugega. Morje “odtece” in prikazejo se skale in verjetno je tudi to eden od razlogov, da ta otok ni tako “zelo turisticen”. So pa po drugi strani zato na Ko Lanti cudoviti soncni zahodi (ljubitelji navalite).

Mimogrede sva zamenjala se prebivalisce, preselila sva se “v mesto” in sicer naju najlepsa soba na Tajskem doslej stane 500 THB na noc.

Fotografije: Simona Kramberger in Marjan Laznik

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.