Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Blodnje /

Zrinil se je Mimovrste

Zrinil se je Mimovrste

10. 9. 2009 @ 15:38
by agencija

Mimovrste mailing lista

Včeraj popoldan in danes cel dan, sem na svoj mail prejel ogromno količino el.pošte od ljudi, ki jih ne poznam. Vsem nam je skupno edino to, da smo (bili) kupci na mimovrste .com in smo se prijavili na njihovo mailing listo. Ker liste niso pravilno in dovolj dobro zaščitili je nekdo ugotovil (baje da po pomoti, ker je imel na računalniku virus), da lahko preko njihovega strežnika pošlje elektronsko pošto vsem, ki so pač na tej listi. No, mogoče se je zrinil mimovrste :-)

In potem se je seveda začelo: prosta reklama tistih, ki so se znašli in izkoristili priložnost, do preklinjanja drugih, ki so imeli zasipan mailbox. Da je zadeva res moteča lahko potrdim tudi sam, saj je bilo potrebno preverit ogromno mailov in izločit “prave”. Na to, koliko časa mi je to vzelo, nočem niti pomisliti.

Iz Mimovrste so se sicer opravičili in malo bluzili o tem, kako so odpovedale vse varnostne varovalke, ki jih do sedaj verjetno sploh ni bilo “vgrajenih” in se na koncu “pohvalili”, da so tistemu, ki je imel okužen računalnik, že poslali paket najnovejšega antivirusnega programa. No, lepo bi blo, če bi v opravičilo tudi nam ostalim poslali kakšno malenkost :-)

Naj odgovorim še na na njihovo trditev, da nihče ni prišel do el.naslovov uporabnikov na mailing listi … sam sem jih zabeležil preko 300 … od tistih, ki so na maile odgovarjali, do tistih, ki so imeli vklopljene avtomatične odzivnike.

No, toliko o varovanju podatkov … verjetno si s tem niso naredili dobre reklame. Smo pa zato na www.fotomedia.si zaznali včeraj za 300% povečan obisk. Vsako slabo je za nekaj dobro … baje :-)

Share this article

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.