Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.

AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR

30. 1. 2013 @ 8:58
by agencija

AF-S-NIKKOR-800mm-f5.6E

Objektiv AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR

Super-telefoto objektiv je popolna izbira za fotoreporterje in za snemanje oddaljenih motivov pri zimskih in vodnih športih, atletiki in športih na igrišču. Ta vrhunski objektiv vključuje namenski prilagojeni 1,25-kratni tele-pretvornik, ki podaljša goriščno razdaljo na 1000 m z efektivno največjo odprtostjo zaslonke f/7, pri tem pa ohranja izjemno optično zmogljivost.

Njegovo vzdržljivo ohišje iz magnezijeve zlitine in dveh elementov iz fluorita občutno zmanjša težo objektiva in premakne težišče nazaj, zaradi česar je rokovanje dobro uravnoteženo in udobno. Elementa iz fluorita omogočata višjo prehodnost in manjšo razpršitev svetlobe kot običajni elementi iz ED-stekla.

Elektromagnetni nadzor zaslonke zagotavlja zelo natančen nadzor nad zaobljenimi lamelami zaslonke, kar omogoča boljšo stabilnost samodejnega nadzora osvetlitve med neprekinjenim fotografiranjem. Funkcija zmanjšanja vibracije zmanjša učinek tresenja fotoaparata in omogoča uporabo tudi za štiri stopnje manjše hitrosti sprožilca.

Vsakemu objektivu AF-S NIKKOR 800 mm f/5.6E FL ED VR je priložen TELE-PRETVORNIK AF-S TC800-1.25E ED – prvi tele-pretvornik z elementom iz ED-stekla za popravek barvnega odklona, težave, ki se pogosto pojavlja pri objektivih z veliko goriščno razdaljo.

Nikonov nov širokotni objektiv bo na voljo od 6. aprila po priporočeni ceni 16.999 EUR .

Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: