Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.
Domov / Svetujemo vam /

Kako na telefonu obrezati fotografijo v format 10x15cm ?

Kako na telefonu obrezati fotografijo v format 10x15cm ?

28. 11. 2016 @ 16:58
by agencija

photoresizer-1

Kako na telefonu obrezati fotografijo v format 10x15cm ?

Fotografije na telefonu so običajno posnete v razmerju 16:9 oz v 4:3, odvisno od tega, kakšno razmerje smo si nastavili. Kaj to pravzaprav pomeni?

Pomeni, da so fotografije posnete v nekem določenem razmerju (stranic), najbolj enostavno lahko razložimo s primerom: Običajen okvir ali album za fotografije je velikosti 10x15cm. Fotografija posneta v razmerju 4:3 je primerna za format 10×14 cm, tiste v razmerju 16:9 pa za format 10×18 cm. Če povemo torej po domače, imamo pri zadnjem 3 cm preveč, pri prvem pa 1 cm premalo. Fotografija 10×15 cm je v razmerju 3:2

Programi za pošiljanje fotografij v razvijanje, kot je ePhotoLab <-klikni za namestitev,  nam omogočajo, da fotografijo obrežemo v poljuben format, ali pa izberemo opcijo FIT In, kar pomeni, da bo vse ostalo na fotografiji belo. Podoben program, ki nam omogoča obrezovanje fotografij v določen format, ne pa tudi pošiljanja v razvijanje, je program Photo Resizer HD (razvil ga je mp4android), ki si ga uporabniki Androidov lahko snamete v Google Play (povezava do programa). Obstaja še več podobnih programov, išči: Insta Square

Zakaj različne cene fotografije poslane preko programa ali preko el.pošte?

Če fotografije pošiljate z našim programom (ePhotoLab), sami izberete in uredite formate, kaj bo na fotografiji, v primeru, da jo je potrebno odrezati, število fotografij, ipd. V kolikor fotografije pošljete preko el.pošte, prinesete na ključku ali DVD-ju, moramo “namesto vas” urediti sami in vam to še dodatno zaračunamo. To je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj so fotografije poslane s programom cenejše oz tiste, ki jih prinesete, dražje.

S programom Photo Resizer HD lahko svoje fotografije obrežete tako, kot sami želite in se tako izognete dodatnemu strošku.

P.S. Oglejte si naš video, v katerem je prikazano osnovno delo s programom ePhotoLab.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.