Telefon: 080 88 72 - Radvanjska 43, Maribor
Fotomedia, Marjan Laznik s.p.

Sledi tvojim občutkom – Nikon D7100

21. 2. 2013 @ 11:46
by agencija

D7100-spredajNikon D7100 DSLR fotoaparat  je kompakten fotoaparat DSLR z visoko resolucijo fotografij in Full HD video zmožnostmi. 24.1MP CMOS formata DX omogoča visoke ločljivosti in natančne barve in je izdelan brez optičnega low-pass filtra. EXPEED 3 slikovni procesor prinaša stabilno, hitro delovanje, vključno z neprekinjeno hitrostjo fotografiranja do 6 posnetkov na sekundo.

Visoka občutljivost ISO od 100 do 6400 z možnostjo povečanja do 25.600 omogoča boljše rezultate tudi v slabo osvetljenih ali temnih razmerah, poleg tega pa jasno zajame hitro premikajoče se motive. Zaporedno fotografiranje z veliko hitrostjo z do 6 posnetki na sekundo vam omogoča, da preprosto zajamete podrobnosti pri hitrem gibanju ali hitro spreminjajočih se izrazih na obrazu. S tem fotoaparatom boste vedno v središču dogajanja.

Sistem AF fotoaparata Nikon D7100 omogoča profesionalno zmogljivost, saj uporablja enak algoritem kot fotoaparat D4. Uporablja 51 točk izostritve in 15 mešanih senzorjev v središču, kar omogoča popolno natančnost in zajemanje motiva. Hitro ostrenje je s pomočjo hitrejšega začetnega zaznavanja AF zagotovljeno tudi pri skoraj popolnoma zamegljeni sliki. Delovanje AF je mogoče pri kombinirani vrednosti zaslonke f/8, kar omogoča uporabo več kombinacij objektivov in telepretvornikov – to je za fotoaparate v tem razredu novost. Za natančno izostritev tudi v najbolj temnih pogojih, vključno s fotografiranjem v mesečini, lahko uporabite AF z zaznavanjem faz za vse temne pogoje do najmanjše svetlosti –2 EV.

D7100-zadajZ možnostjo brezžične povezave prek dodatnega mobilnega vmesnika WU-1a lahko preprosto in brezžično prenesete slike iz fotoaparata Nikon D7100 v pametno napravo AppleTM ali AndroidTM* ter jih tako daste v skupno rabo v družabnih omrežjih ali na spletnih mestih za skupno rabo fotografij. Zdaj lahko v trenutku omogočite skupno rabo svojih najboljših slik in jih delite s prijatelji ali skupnostjo fotografov, ne glede na to, kje ste.

Fotoaparat lahko upravljate tudi prek naprave za neopazno fotografiranje z daljinskim upravljalnikom, kar vam omogoča zajemanje odličnih posnetkov, ne da bi zmotili svoj motiv.

»Če radi fotografirate pokrajino, naravo ali divjino oz. če ste navdušen popotnik, potem je Nikon D7100 za vas popolna izbira. Podpira niz zmogljivih funkcij, ki omogočajo izboljšano izkušnjo za format DX. Vse to je vgrajeno v trpežno ohišje, odporno na vremenske razmere, tako da lahko kot predani fotografi uživate v izjemni zmogljivosti prenosnega fotoaparata, ki ga lahko vzamete s seboj povsod.« je ob predstavitvi novega izjemno zmogljivega fotoaparata povedala Marina Gurevich, direktorica oddelka za komercialne fotoaparate DSLR v podjetju Nikon Europe.

D7100-zgorajNikon D7100  bo na voljo od 21. marca 2013.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.